Pogoji poslovanja

Imate težave s poslovanjem na naši spletni trgovini?

Za pomoč oziroma dodatne informacije se lahko obrnete na info@flamula.com.Potrudili se bomo, da boste odgovor prejeli v najkrajšem možnem času. 

Flamula.si je spletna trgovina podjetja Flamula d.o.o. Pogoji poslovanja so sestavljeni upoštevajoč vse zakonske obveznosti in mednarodne smernice za e-poslovanje, ki jih zastopa tudi Zveza potrošnikov Slovenije. 

Izdelki, ki so na voljo v maloprodajnih trgovinah, so po večini na voljo tudi v spletni trgovini, kjer nakupe stimuliramo z dodatnim popustom in akcijskimi ponudbami. Navedene spletne cene veljajo izrecno za spletne nakupe. Zaloge artiklov v spletni trgovini ne pomenijo tudi zaloge v maloprodajnih trgovinah. 

 

Prijava 
 

Za prijavo v spletno stran je potrebno vpisati svoj e-mail in geslo (registrirani uporabniki). V kolikor še niste registrirani, imate na voljo povezavo, ki vas bo popeljala na stran za registracijo novega uporabnika. Vpišite zahtevane podatke, vse skupaj potrdite in ko imate račun aktiviran, lahko brez težav nakupujete v naši spletni trgovini. 

V spletno trgovino se lahko tudi prijavite z vašim obstoječim Google ali Facebook računom.

Kupujete pa lahko tudi brez registracije v spletno trgovino.

 

Plačilo
  

Gotovina - Plačilo z gotovino se opravi ob prevzemu blaga, ko vam kurir dostavne službe dostavi paket. 

Predračun – Plačilo z nakazilom na naš TRR je možno ob predhodnem kreiranju predračuna na naši spletni trgovini. 

Plačilna kartica - Plačilo z bančno ali kreditno kartico izvedete na spletni strani.

POMEMBNO! Ko poravnate predračun, nas o plačilu obvestite na naš elektronski naslov info@flamula.si in na tak način bo naročeno blago veliko hitreje pri vas.

 

Darilni boni

Darilni bon je izkazni papir, ki ga prodajalec Flamula d.o.o. proti plačilu kupcu izda v elektronski obliki (kupec prejme e-mail s kodo darilnega bona). Vsak darilni bon je označen s svojo unikatno serijsko številko, prodajalec Flamula d.o.o. pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine Flamula.

Darilni bon je moč kupiti v spletni trgovini Flamula. Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup katerihkoli drugih artiklov. Darilni bon je možno plačati s plačilno ali kreditno kartico. V primeru, da potrebujete darilni bon takoj, nas kontaktirajte na info@flamula.com. Veljavnost darilnega bona je 12 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.

Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti darilnega bona (vrednost nakupa je celotna vrednost nakupa razen poštnine).

Uporaba darilnega bona:

  • Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Pojdite v košarico, izberite način dostave, vnesite naslov za dostavo in izberite način plačila. V polje »uporabi darilno kartico« vnesite kodo darilnega bona.
  • Ko vpišete kode darilnih bonov se vrednost darilnih bonov avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je treba še poravnati.
  • Na koncu samo še oddate spletno naročilo.
  • Pri enem nakupu lahko uporabite več darilnih bonov in eno kodo za popust (posamezne bone med seboj ločite s presledkom ali vejico).

 

Dobavni rok
  

V spletni trgovini se trudimo, da bi artikli, ki so bili naročeni v Flamula spletni prodaji, kar se da hitro dosegli njihove naročnike. V kolikor so le ti na zalogi jih pošljemo naprej še isti dan, kar pomeni, da jih prejmete na dom v roku 2 - 3 delovnih dni.

Za izdelke, ki pa jih v določenem trenutku nimamo na zalogi, se dobavljivost vsekakor poveča. Izdelek bomo za vas takoj naročili pri naših dobaviteljih in vaše naročilo uredili takoj, ko izdelek prejmemo na zalogo. 

V primeru, da je bilo naročenih več izdelkov in je kateri od teh na zalogi, drugi pa niso, se vrši delna dobava blaga (delno takoj, delno ko nam omogoča zaloga). Poštnina se v takem primeru zaračunava le enkrat (1x). 

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga 
 

Potrošnik ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih (30) dneh od sporočila o odstopu. O nameravanem vračilu nas lahko kupec najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga obvestiti po pošti (Flamula d.o.o., Koprska ulica 74A, 1000 Ljubljana) ali na kontaktni e-naslov info@flamula.si. Vračilo prejetega blaga na naveden naslov v 14-ih dneh po prejetju, brez predhodnega pisnega obvestila, se prav tako šteje za odstop od nakupa. 

Vračilo blaga v maloprodajnih poslovalnicah NI mogoče. Stroške vračila krije pošiljatelj sam, razen če je vnaprej pisno dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. V primeru dostave na naše stroške Vam bomo obračunali stroške vračila po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Za nastale stroške zaradi ravnanja izven pogojev poslovanja ne odgovarjamo. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni nepoškodovani embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Zaželen je tudi obrazec (dopis) za vračilo blaga, ki pospeši postopek vračila ali zamenjave. Na obrazec se naj zapiše vaš TRR kamor bomo v primeru vračila kupnine nakazali denar. 

Možnost vračila ne velja za izdelke naročene ali izdelane na zahtevo kupca, ki jih ni na zalogi. Ponudnik vrne celotno kupnino najkasneje v roku 14-ih dni od prejetja vrnjenega blaga.

 

Garancija

Za blago, za katerega je izdana garancija za brezhibno delovanje stvari, proizvajalec ob izpolnjevanju garancijskih pogojev v garancijskem roku jamči za brezhibno delovanje. Garancijski rok začne teči z dnem izročitve izdelka kupcu.

V primeru, da popravilo izdelka ni izvedeno v 45 dneh, imate pravico zahtevati zamenjavo izdelka z novim oziroma vračilo kupnine. Rok začne teči od dne, ko je izdelek sprejet v pooblaščeni servis ali trgovino, kjer ste izdelek kupili.

 

Veljavnost ponudbe 
 

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo le za nakupe v Flamula spletni trgovini in se lahko razlikujejo od rednih cen Flamula d.o.o.. Pridružujemo si pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. Za morebitne napake se opravičujemo in vas vljudno prosimo, da nas o njih obvestite in jih ne izkoristite v svojo korist. 

 

Cene
  

Cene, ki se nahajajo na spletni strani Flamula.si, veljajo izključno za spletno prodajo in se razlikujejo od cen v maloprodajnih poslovnih enotah. Kljub temu, da težimo k temu, da so vsi podatki natančni in ažurni, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa ali pa obratno.

 

Pravno obvestilo 

 

Spletna trgovina Flamula.si in vsi podatki, slike artiklov in grafika prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati  ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.