Keramični žar na oglje Monolith Classic BBQ-GURU Edition Pro 2.0 - črn (na kolesih)

Na zalogi
Ocena:
0% of 100

BBQ GURU serija je poznana po svoji tehnološki dovršenosti in natančnosti med svojo Monolith PRO 2.0 serijo. Ta model keramičnega žara z masivnim kolesjem nam nudi edinstveno funkcijo električnega termometra s 3 sondami in vpihovanja zraka v oglje. To pomeni, da bo vaša hrana s BBQ Guru modelom pečena izjemno enakomerno. Vaša peka se bo iz umetnosti prelevila v tehnološko dovršeno peko že v prvi peki.

Žar je na kolesih (voziček).

Za več izjemnih lastnostih, katere ponuja keramični žar Classic BBQ Guru serija 2.0, si preberite od spodaj.

1.689,90 €

Potrebujete dodatne informacije o tem izdelku?

Pošlji povpraševanje

Keramični žar na oglje Monolith Classic BBQ-GURU Edition Pro 2.0 - črn (na kolesih)

BBQ-GURU različica predstavlja tehnološki višek med ne le keramičnimi žari ampak vsemi žari na trgu. Če iščete najboljši smoker na trgu potem je pred vami edinstvena priložnost. Serija GURU omogoča izjemno funkcijo natančne regulacije temperature s pomočjo električnega kontrolerja in termometra. Peka na žaru je tako izjemno dovršena in ponuja najbolj slastne pojedine. Lahko trdimo, da se z BBQ-GURU serijo peka spremeni iz umetnosti v pravo znanost, kar zagotavlja žar mojstrom vrhunske rezultate. Kombinacija prefinjene roke žar mojstra ter njegovih izkušenj in natančnost dovršene tehnologije BBQ-GURU serije ponujata več kot pričakujete. Če si želite elitnih pojedin od katerih se bo obiskovalcem vrtelo, potem berite naprej. BBQ-GURU vas bo zagotovo prepričal.

Preberi vse

Najboljši keramični žar za Grill Mojstre

Classic BBQ-GURU je tehnološko dovršen, masiven in izjemno kvaliteten keramični žar na oglje, na katerem lahko pripravite do kar 12kg mesa na enkrat. Če ste velika družina in so veliki pikniki ter rojstno dnevne zabave nekaj kar vam je blizu, razmislite o Classic BBQ GURU seriji. 85kg težak classic vas zna navdušiti s svojo priročnostjo ter velikostjo ob enem. 46 cm široka žar rešetka omogoča, da boste na njej pripravili do kar 12 burger pleskavic, 6 sočnih piščancev ali pa 8 debelih zrezkov in navdušili vse obiskovalce. Prav tako kot z Classicom ali njegovim večjim bratom Lechefom (link) lahko na njem pečete, kuhate, dušite ali pražite vse na enem mestu. Tako boste imeli vse kar potrebujete.

Keramični žari Monolith vam nudijo rešitev 3 v 1. Žar, pečica in smoker so sedaj združeni v classicu.

Mobilnost

Tovrstni model klasika je mobilen, zahvaljujoč masivnemu vozičku in kolesom, ki čvrsto držijo keramični žar. Tako boste lahko svoj žar premikali po terasi ali vrtu brez težkega prenašanja na roke.

Smart Grid sistem

Monolith serija PRO se poslužuje z novim sistemom za upravljanje rešetk  Smart Grid, kjer boste lahko od sedaj spekli meso tudi na 4 različnih višinah. Rešetka je razdeljena na dva dela, tako boste lahko ločeno grillali na raziličnih višinah hkrati in koristili indirektno peko do popolnosti. Deflektor toplote katerega dobite ob nakupu BBQ-GURU serije poskrbi, da bo vaša hrana pečena resnično enakomerno. Deflektor toplote lahko razdelite na dva dela in tako ločeno pečete z njim ali brez njega.

Nevarnost temperaturnih odstopanj v žaru je z deflektorjem preteklost. Tovrsten sistem vam omogoča veliko fleksibilnosti, saj lahko uporabljate ne le indirektno peko, ampak na temperaturo in način peke vplivata tudi višina rešetke ter dovod zraka. Tako lahko na tri načine upravljate s temperaturo in načinom peke, rezultat pa je vrhunska pojedina, ki bo žela mnogo užitkov ter pohval. Vendar BBQ-GURU serija skriva še nekaj mnogo bolj dovršenega.

Visoka temperaturna natančnost

Za dodatno temperaturno natačnost je  BBQ-GURU modelu dodan elektronski termometer Digi-Q z elektronskim pihalnikom zraka, ki sta med seboj povezana. Elektronski termometer natančno meri temperaturo v mesu, katero nastavimo pred peko, nato pa ob upadu temperature (med samo peko) pihalnik dovaja zrak v oglje, kar ohranja temperaturo resnično enakomerno tekom celotne peke. Tako bo meso pečeno, dimljeno in kuhano na izjemno natančni temperaturi ves čas. Rezultat pa je izvrstno pečeno meso, ki se vam bo kar topilo v ustih.

S tovrstnim načinom, bo tudi oglje maksimalno izkoriščeno. Porabili boste manj oglja, saj ga bo ustrezni dovod kisika ohranjal pri pravilni temperaturi.

Termometer Digi-Q prikazuje natančno temperaturo mesa in ga lahko povežete na Cyber-Q oblak preko wifija, kar vam nudi možnost shranjevanja zgodovine peke in celotnega procesa. Tako boste ugotovili, kakšna temperatura je najbolj primerna za specifične kose mesa.  Se sliši zanimivo?

Kot dodatek vam termometer Digi-Q ponuja še tri dodatne sonde, ter možnost povezave z telefonom ali tablico. Znotraj oblaka boste dostopali tudi do mnogih receptov, ki bodo popestrili vaše specialitete. Kot dodatek lahko povežete svoj Monolith GURU-BBQ s spletnim portalom sharemycook.com in se povežete z lastniki GURU-BBQ-jev, ter se pridružite diskusijam o žar mojstrovinah.

Keramični žar na tempomat - NOVO

Digi-Q tehnologija nam omogoča izjemno funkcijo zadrževanja temperature, zelo podobno kot smo tega vajeni pri tempomatu na avtomobilu. Funkcijo imenujemo rAY in je lahko vkljopljena ali izklopljena. Ta funkcija omogoča, da se temperatura kuhanja zniža preden se doseže temperatura jedra v hrani. Ta način  je namenjen daljši peki in poskrbi, da se hrana ne razkuha.

Če je rAY funkcija izklopljena nam omogoča, da se temperatura prostora za kuhanje postopoma zniža na nastavljeno temperaturo jedra, takoj ko je senzor prostora za kuhanje približno 10 ° C prednastavljenega senzorja temperature jedra. Krmilna enota ohranja temperaturo prostora za kuhanje nekoliko nad temperaturo jedra, če je le na voljo oglje.

Sistem OPEN-LID

Ob dvigu pokrova se temperatura prostora za kuhanje zelo hitro zviša zaradi večjega stika med kisikom in ogljem a ob enem tudi hitro pade, saj je pokrov odprt, za to se je potrebno izogitbati pretiranemu odpiranju. Vendar Open-lid sistem omogoča, da se po odprtju pokrova temperatura hitro povrne nazaj na prvotno. To nam omogoča komunikacija med električnim termometrom, ki sporoči električnemu ventilatorju zraka, da mora z dodatnim vpihovanjem hitro izenačiti temperaturo kot je nastavljena na termometru.

Žar na oglje 3v1

Monolith serija predstavlja kombinacijo klasičnega žara, pečite ter smokerja ob enem in zagotavlja, da se bodo vsi obiskovalci smejali s polnimi ustmi.

Ohranjanje toplote je glavna prednost katero ponuja keramični žar. Oglje je zelo potraten material pri redni peki vendar z izbiro visoko kvalitetne keramike kot jo ponuja serija Monolith PRO 2.0, bo postala vaša peka tudi do 50% bolj varčna. Z serijo BBQ-GURU pa še mnogo bolj. Pri žaru na oglje moramo biti pozorni na dovod zraka s katerim reguliramo intezivnost peke. Lahko izberemo počasno peko oz. dimljenje pri nizki temperaturi ali hitro peko pri visoki temperaturi. Bolj kot odpremo dovod zraka, višjo temperaturo bomo imeli v komori in obratno. Za regulacijo uporabljamo tudi zgornji dimnik, ki ustvarja vlek. Tako lahko izkoristite različne načine peke v enem samem žaru, kar ponuja vaši hrani polnost in sočnost, katere ni mogoče ustvariti v navadni ponvi ali drugih žarih z manj opcijami. BBQ-GURU serija pa omogoča prav zaradi vpihivalca zraka še dodatno varčnost, kontrolo in možnosti pri temperaturi.

Indirektna peka mesa je nekaj kar je edinstvena in skoraj da ne glavna kvaliteta Classica. Posebna jajčasta oblika žara ter košara za oglje, katero lahko razdelimo na dva dela nam nudita popolno indirektno peko. Tako bo vaše meso ostalo sočno, polno in slastno. Prav tovrsten način obdelave vam nudi pripravo večjih kosov mesa, katerega postopoma in počasi dimite,  kuhate, ter pečete ob enem.  Hrustljava raca, zajec, opojen piščanec ali kar celo mamljiva pica po vašem izboru, bodo zelo dobrodošli na vašem jedilniku. Za pico je najbolje uporabljati deflektor toplote, ki vam zagotavlja, da se kamen za peko pice ne segreje preveč. Več o monlith dodatkih za žar si poglejte tukaj.

Vrhunska Japosnka keramika

Kot sami veste je priprava žara na oglje dolgotrajna. V klasičnih kettle žarih lahko porabite od 30 do 40 minut za dosego prave temperature, vendar zahvaljujoč 3 cm debeli keramiki je z vašim novim žarom Classic BBQ-GURU drugače. Vrhunska keramika vam zagotavlja, da se žar segreje v kar 15 minutah, dosežete pa lahko vse od 80 do 400 stopinj celzija. Za odčitanje natančne temperature poskrbi termometer na vrhu pokrova. Tako bo vaša hrana pripravljena na optimalni temperaturi, kar je tudi skrivnost vrhunsko pripravljenih mojstrovin. Za še hitrejšo pripravo ustrezne temperature poskrbi vpihovalni sistem. Tako bo vaše vrhunsko oglje prižgano v le nekaj trenutkih s pomočjo loftlighterja in z dodatkom vpihovanja boste dosegli izjemno visoke temperature v le nekaj minutah.

Para in aromatičen dim oglja poskrbita, da bo vaša hrana vsrkala vse potrebne vitamine in minerale, ki bi se v primeru odprtega žara izgubili v zrak.

Peka v Monolithu je tako ne le hitrejša kot v klasičnih kettle žarih na oglje ampak je tudi bolj ekonomična oz. varčna, saj keramika ohranja toploto bistveno bolje.  Za toplotno varnost je poskrbljeno z posebno glazuro, ki je premazana čez keramiko. Le ta ohranja žar na zunanji strani relativno hladen. Tako bo gibanje okoli žara varno in brezskrbno.

Kaj še vsebuje keramični žar Classic PRO 2.0 BBQ-GURU

 • Žar rešetka iz nerjavečega jekla v velikosti 55 cm poskrbi ne le za kvalitetno pripravljeno hrano ampak tudi enostavno čiščenje. Ob nakupu dobite tudi palico za dodajanje dimnih arom ter oglja, katero vstavite skozi odprtino na sprednji strani, namenjeni prav temu. Tako vam ne bo potrebno dvigovati rešetk, niti pokrova. Izjemno.
 • Prenovljena košara za oglje iz nerjavečega jelka na dnu žara nam ponuja visoko kvalitetno indirektno peko. Preprosto jo razdelite na dva dela in pričnite z ustvarjanjem svojih grill mojstrovin.
 • Smart Grid sistem omogoča edinstveno 4 stopenjsko peko. Tako se različna hrana lahko pripravi na različnih višinah ter zagotavlja optimalno termično obdelavo v kombinaciji z indikretno ter direktno peko.
 • V notranjosti se prav tako skriva več delni sistem za odstranjevanje pepela vključno s kovinskim rešetom ter lovilcem pepela na dnu. Tako bo odstranjevanje pepela zelo enostavno in učinkovito.
 • V kompletu kot darilo dobite tudi dvigalo za rešetko za žar. Tako bo dostop do notranjosti žara in oglja enostaven ter mogoč brez uporabe rokavic.
 • Pihalnik zraka in nosilec, katerega povežemo  s termometrom Digi-Q

Komplet Classic BBQ-GURU je izjemno dobro opremljen za seznam vseh možnih dodatkov pa si poglejte tukaj.

Kako prižgati Klasika?

Prižig oglja je za mnoge čudovit začetni obred, za nekatere pa to predstavlja mučno opravilo.  BBQ-GURU serija Classic potrebuje visoko kvalitetno oglje. Tako bo izkoristek maksimalni, vaša peka pa bo postala izjemno ekonomična, zahvaljujoč Digi-Q sistemu vpihovanja zraka v oglje. Keramični žar je mogoče prižgati tudi z briketi, vendar je za peko pri višjih temperaturah priporočljivo oglje, za nižje temperature in počasno peko pa briketi. Prižig briketov je morda nekoliko zahtevnejši vendar za to vedno poskrbi močan ročni vžigalnik Loftlighter in prav tako vpihovalec zraka, ki je prava posebnost BBQ-GURU serije. Še posebno pri seriji GURU bodite pozorni, da ne dodate preveč oglja in ne povzročite prevelikih temperatur.

Žar ima vgrajeno tudi odstranljivo posodo za pepel, gorišče in zračni ventil iz kovanega železa, ter prezračevalna vratca iz nerjavečega jekla. Vprašajte žar mojstra in povedal vam bo, da je priprava oglja tisto, kar ga navdihuje in predstavlja nepopisen užitek. Ste tudi vi eden izmed njih?

Vrhunsko kakovosten model iz Monolith serije PRO 2.0 Classic BBQ-GURU je primeren za vse, ki si želite najučinkovitejši način  do vrhunskih pojedin.

Tehnične lastnosti:

 • Dimenzija ohišja žara (širina x globina x višina):72 cm x 72 cm x 85 cm
 • Dimenzija žara z vozičkom: 120 cm x 71cm x 120cm
 • Teža: 85 kg (115kg z vozičkom)
 • Velikost rešetke: 46 cm
 • Barva: črna
 • Rešetka iz nerjavečega jekla
 • Keramični pokrov
 • Termometer na pokrovu
 • Predal za dimljenje + palica za dimljenje
 • Regulator temperature oz. prezračevanja
 • Dvosmerni regulacijski ventil
 • Armatura iz nerjavečega jekla
 • Novo tesnilo iz steklenih vlaken
 • Odklonski kamen
 • Dvigalo za žar rešetko
 • Smart Grid Sistem (4 stopenjski)
 • Prenovljena posoda za oglje iz nerjavečega jekla (2 prekatna)
 • Keramična posoda za odstranjevanje oglja ter pepela

Na njem lahko naenkrat pečete:

 • 8 zrezkov,
 • 12 burgerjev - sesekljanih zrezkov - pleskavic,
 • 6 celih piščancev postavljenih pokonci,
 • do 12 kg težke kose mesa.

Za dodatne informacije pokličite na 040 / 851 - 633.

Izdelek si lahko ogledate in kupite v našem razstavnem salonu v Ljubljani.

Več informacij
MobilnostProstostoječ (na kolesih)
Primerno za pripravo do6 - 10 ljudi
KonfiguracijaProstostoječ
RazredPrestižen razred
Namen žaraDružinski pikniki
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Keramični žar na oglje Monolith Classic BBQ-GURU Edition Pro 2.0 - črn (na kolesih)
Vaša ocena