Tehnični podatki
Podorobnosti
Tehnične lastnosti žara:
- Telo žara narejeno iz keramike, odporne proti visoki temperaturi, zunanjost iz keramične glazure
- Zložljive stranske poličke iz tikovega lesa
- Velik termometer z oznakami temperaturnih con
- Fleksibilni sistem peke, vsebujoč nastavek
Podstavek iz inox z kolesi - Odstranljiva posoda za pepel
- Gorišče in zračni ventil iz kovanega železa
- Prezračevalna vratca iz nerjavečega jekla
- Dimenzija žara (š, v, g): širina 120 cm, višina 122 cm, globina 75 cm
- Premer rešetke: 46 cm
- Teža: 85 kg
- Temperaturni razpon: 82–399 °C
- Garancija: Keramični deli doživljensko, kovinski deli 5 let
Za dodatne informacije pokličite na 040 / 851 - 633.
Izdelek si lahko ogledate in kupite v našem razstavnem salonu v Ljubljani.
Dodatne informacije
Dodatne informacije
Proizvajalec | No |
---|
Direktno pečenje - searing
Tu je rešetka postavljena direktno nad vročim ogljem. Hrano je potrebno med peko obrniti, da je pečena z obeh strani. Hrana je zaradi visoke temperature pečenja bolj sočna, ker zakrknejo pore in se ne izsuši.
Indirektno pečenje - dimljenje
Nad žerjavico je postavljen defletkor toplote, ki zaščiti hrano pred visoko temperaturo. S tem pečete in dimite večje kose mesa, celo ribo in perutnino.
Peka kot v pečici.
Na kermaičnem žaru Flamula lahko pečete vse, kot bi pekli v pečici – uporabite ga lahko za pic, poskusite lahko tudi s kruh – zagotovo bo eden boljših, kar ste jih kdajkoli spekli … Pico se peče pri prej predogretem žaru pri 300°C - 350°C.
Naše keramične žare uporabljajo najboljši kuharski mojstri. Vabljeni v restavracije, kjer lahko preizkusite njihove specialitete, pripravljene na naših najboljših keramičnih žarih.