Vprašajte nas

Pošljite vprašanje in z veseljem vam odgovorimo.

 

T: 01/ 25 73 041 NUJNO OBVESTILO!  Zaradi izrednih dražitev surovin lahko prihaja do višjih cen.

SPLETNA STRAN JE V PRENOVI

Avstralski plinski žar H3

Priročen in ugoden plinski žar H3 Avstralskega stila je prostorsko zelo ekonomičen a ob enem nudi dovolj veliko površino za pripravo srednjih količin hrane. Lahka lesena konstrukcija z dodatkom koles ter dveh polic je izvrstna za  vse, ki iščejo lahek, mobilen, dostopen, srednje velik žar za pripravo okusnih piknikov.

Dobavljivost: Na zalogi

Cena: 599,00 €

Special Price 549,00 €

Cena: 599,00 €

Special Price 549,00 €

Za več informacij nas pokličite ali obiščite v našem prodajnem salonu v Ljubljani

Kako do nas?

Tehnični podatki

Podorobnosti

Avstralski privdih

Topla vroča poletja, peščene plaže, terase s pogledom na morje in čisto ter toplo morje so nekaj kar je Avstralcem zelo domače. Seveda pa brez dobre hrane ne gre. Predstavljamo vam tradiconalen avstralski žar na plin, ki kraljuje mnogim družinam po Avstraliji in jih osrečuje dan za dnem. Urejena dvorišča s sveže pokošeno travo postanejo popoln prostor ko nanj zapeljemo le še tradicionalen avstralski žar.

Velika žar površina

Površina žara nudi dovolj prostora za srednje velike piknike ter je razdeljena na dva dela. Na levi strani se nahaja litoželezna rešetka (41cmx 31.5cm), na desni strani pa litoželezna plošča (41cm x 31.5cm). Tako lahko na njem pečemo na drugi strani pa pražimo okusno zelenjavo ali pleskavice zahvaljujoč plošči za žar.

Skupna površina za peko znaša kar 41cm x 63 cm, kar bo zadostilo tudi večje potrebe.

Notranjost iz litega železa

Posebnost Avstralca H3 se skriva prav v njegovi notranjosti. Plošča in rešetka sta narejeni iz masivnega litega železa, ki že stoletja slovi po svoji izjemni toplotni prevodnosti. To nam zagotavlja, da bo hrana pečena na resnično visoki temperaturi, ki je primerna za pripravo zahtevnejših kosov mesa. Za še dodatno obstojnost litega železa smo se v podjetju Flamula odločili za enkratni nanos kakovostnega emajla, ki obvaruje lito železo pred rjo. Emajlirano lito železo je recept do dolgoročne funkcionalnosti z minimalno mehansko obrabo materialov.

Močni litoželezni gorilci

3 masivni litoželezni gorilci s skupno močjo 12.94 kW poskrbijo za dovolj visoko temperaturo in kvalitetno spečeno hrano. Masivnost litega železa zagotavlja dolgoletno obstojnost gorilcev v primerjavi z navadnimi cevnimi gorilci. To pomeni, da bodo gorilci delovali brezhibno še mnogo let po nakupu. 

Lesena konstrukcija iz tropskega lesa

Lahka a masivna lesena konstrukcija poskrbi, da žar premikamo z minimalno napora. Tropski les je značilen po svoji zračnosti in masivnosti, kljub temu pa ga je priporočeno vzdrževati in oljiti vsakih nekaj let. Za še lažjo mobilnost sta na leseno konstrukcijo nameščeni dve kompaktni gumjasti kolesi. Tako bo žar prenešen iz garaže do vrta ali terase z minimalno napora. Priporočamo, da se žar shranjuje pod streho.

Zložljive stranske police

nudijo velik dodaten prostor za odlaganje različnih žar pripomočkov, krožnikov, posod, rol papirja, hrane, piva in vsega kar spada zraven. Vsako polico lahko zložimo in tako ob shranjevanju žar zavzame veliko manj prostora. Velikost ene police je 33 cm x 47 cm, kar je resnično presenetljivo velika površina, ki znova navdihuje. Na polico lahko tudi obesimo različne kljuke, ki služijo kot nosilci za žar pribor z ušesi.

Dodatna odlagalna površina

Znotraj žara se skriva dodatna rešetasta polica za odlaganje, ki pride velikokrat zelo prav, ko pripravljamo večje količine hrane. Tako že do dobra spečene kose mesa preprosto odložimo na polico, kjer hrana ostaja topla. To nam omogoča da postrežemo večje količine toplo pripravljene hrane kar na enkrat.  Velikost dodatneodlagalne površine je 17cm x 58 cm. Nas je odlagalna površina presenetila.

Pokrov s vgradnim termometrom

Dvižni pokrov nam nudi možnosti indirektne peke in pripravo zahtevnješih kosov mesa. Hrana se ob uporabi pokrova ne le površinsko peče ampak se speče GLOBINSKO.  Vsi minerali, hranilne snovi in vsa opojnost, bi brez uporabe pokrova izhlapeli v zrak, tako pa se zahvaljujoč pokrovu sedaj vtisnejo in vpijejo nazaj v hrano. Hrana resnično postane bolj slastna in prepojena s hranilnimi snovmi. 

Termometer

na pokrovu je ključen del peke, ki nam nudi popolno kontrolo nad temperaturo v komori. Skrivnost vrhunske priprave mesa je prav v natančni temperaturi in s Avstralskim plinskim žarom H3 je to povsem mogoče. Več o temperaturah primernih za specifične kose mesa si preberite tukaj.

Žar ima narejene CE teste varnosti in deluje brezhibno.

Tehnični podatki žara:

 • Površina za pečenje iz litoželeznega emajliranega materiala.
 • Velikost površine za pečenje: 41 cm x 63 cm
 • Dodatna odlagalna površina: (17 cm x 58 cm)
 • Pokrov za peko z vgrajenim termometrom
 • 3 masivni litoželezni gorilniki
 • SKupna moč gorilcev  12.96 kW
 • Lesena konstrukcija iz tropskega lesa (2 kolesi)
 • 2x veliki snemljivi polici (2x 33 cm x 47 cm)
 • Posoda za zbiranje odpadnega olja.
 • CE preizkušen.
 • Poraba plina 943g/h

Opozorilo: Žar je bolj masiven, kot deluje na sliki. Če si ga želite pred nakupom ogledati v živo nas obiščite na Koprski 74 v Ljubljani (VIč).

Za dodatne informacije pokličite na 01/ 25-73-041

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Proizvajalec No

Podobni artikli