Vprašajte nas

Pošljite vprašanje in z veseljem vam odgovorimo.

 

T: 01/ 25 73 041 NUJNO OBVESTILO!  Zaradi podražitve surovin lahko pride do nenadnih odstopanj v končni ceni.

SPLETNA STRAN JE V PRENOVI

6 delni set peka-sač

Hrana izpod peke je tradiconalen balkanski način priprave hrane, ki nam nudi izjemno gurmansko izkušnjo. Njena posebnost je v pripravi, saj vroče oglje položimo tudi na vrh kotlička ali ponve, kar omogoča zelo unikatno termično obdelavo hrane, jo naredi polno, sočno, mehko ter je ne izsuši.

Set je primeren za gostilne, čevapčilnice ali družinske piknike.

V 6 delnem setu peke za sač prejmete:

  • Litoželezno ponev (prmer 25.4 cm)
  • 3.7 literski kotliček s premerom 25.4cm
  • Globoka litoželezna ponev s pokrovom (premer 30.4 cm)
  • Zamenljiv pokrov za 25.4 cm kotliček ali ponev
  • Podstavek za kotliček ali ponev

Dobavljivost: Na zalogi

Cena: 149,90 €

Special Price 136,90 €

Cena: 149,90 €

Special Price 136,90 €

Za več informacij nas pokličite ali obiščite v našem prodajnem salonu v Ljubljani

Kako do nas?

Tehnični podatki

Podorobnosti

6 delni set peka-sač

Peka na žaru je izjemna pa vendar tekom let se skoraj v vsakemu pravemu gurmanu vzbudi želja po novem načinu priprave hrane. Raznolikost priprave okusnih jedi v današnjih časih je zelo velika. Eden izmed njih je tradicionalni balkanski način priprave hrane znan tudi kot sač izpod peke. Tovrsten način priprave hrane izhaja in je prisoten v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Črni Gori in nekaterih delih Hrvaške.

Za pravo tradicionalno pripravo sača izpod peke potrebujemo ustrezne kotle s posebnimi pokrovi, ki zadržijo oglje, pepel ali žerjavico tudi na zgornji strani. To je posebnost tovrstne obdelave.Toplota pri pripravi hrane izpod peke ne prihaja samo iz spodnje strani tako kot pri večini načinov, vendar tudi od zgoraj, kar omogoča enakomerno porazdelitev temperature ter enakomerno peko hrane.

Hrana izpod peke seta za sač je tako polna, sočna in izjemno okusna.

Set peka sač je čudovita izbira za pripravo modernih jedi na tradiconalen način, saj v njem ne le, da lahko pripravimo slastne mesne pojedine, ampak lahko tudi dušimo, pražimo, kuhamo na pari ali pa v njem spečemo celo pecivo ali kruh. 6 delni set nam omogoča pripravo hrane resnično na vse možne načine, za to je prava izbira za vse, ki si želite popestriti svojo kuhinjo. Set je primeren tudi za gostilne, čevapčilnice ali velike družinske piknike.

Kaj set vsebuje?

Set peka sač je 6 delni set, ki vsebuje litoželezen sač kotliček s pokrovom (25.4 cm), globoko litoželezno ponev s pokrovom (30.4 cm) (pokrov lahko obrnemo in služi kot samostojna ponev), samostojno  litoželezno ponev (25.4 cm), podstavek za kotliček ali ponev.

Obstojno litoželezo

Celoten set je sestavljen iz izjemno kvalitetnega gusa oz. bolje poznanega kot čvrsto lito železo, ki poskrbi za enakomerno razporeditev temperature in kvalitetno pripravo hrane izpod peke. Litoželezo uporabljajo po celotnem svetu že tisočletja in je zelo razširjeno še danes. Obstojnost, kompaktnost in kvaliteta so lastnostni s katerimi se lahko pohvali.

Uporaba in vzdrževanje

Vsi obdelovalni deli v setu so primerno tovarniško obdelani in pripravljeni za uporabo. Vseeno pa sta pomembna higiena in vzdrževanje, saj tako na površinah ohranjamo zaščitni sloj znan kot Patina, ki poskrbi ne le za zaščito površine posode ampak tudi za to, da se hrana ne bo prijemala in lepila. Tako boste porabili manj maščobe, kar bo pomenilo, da je vaš obrok bolj zdrav in telesu prijazen.

Po vsaki uporabi litoželeznih posod je pomembno, da jih čimpreje očistimo (ko se ohladijo), obrišemo in namažemo z sončničnim ali repičnim oljem, ki ščiti površino litoželezne posode, ustvari efekt Patine in nam omogoča še dolgoletno nadaljno uporabo. Litoželeznih površin ne umivamo z kislinami ali detergenti na citronski osnovi, niti jih ne drgnemo z jeklenimi gobicami.

Za več informacij o setu nas kontaktirajte. Trenutno na zalogi.

Komplet vsebuje:

  • Litoželezno ponev (prmer 25.4 cm)
  • 3.7 literski kotliček s premerom 25.4cm
  • Globoka litoželezna ponev s pokrovom (premer 30.4 cm)
  • Zamenljiv pokrov za 25.4 cm kotliček ali ponev
  • Podstavek za kotliček ali ponev

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Proizvajalec No